Foredrag
Konspirationsteoretikere
Hvem er de? Hvad vil de? Hvordan forholder vi andre os?
Foredrag/Workshop
Med udgangspunkt i den bog, som Steen og Claus udgav i 2022, forklarer, demonstreret og illustrerer fænomenet konspirationsteoretikere. Foredraget bliver både dramatisk, lærerigt og underholdende, for på den ene side er konspirationsteoretikere ofte så ekstreme, at de er indlysende grinagtige, og på den anden side repræsenterer de en meget farlig tendens, som undergraver og truer vores frie, demokratiske samfund.
Den 11. september 2001: Terrorens dag
Foredrag
Steen og Claus beskriver, hvordan terrorangrebet blev planlagt og udført af terrororganisationen al Qaeda, og hvad katastrofen betød for tiden, der fulgte. Claus boede i New York, og deler ud af sine personlige oplevelser. Foredraget er velegnet til historie- og samfundsfagsundervisning.
Konspirationsteorier om 11. september
Foredrag
Her behandler Steen og Claus de oftest fremsatte konspirationsteoretiske påstande om terrorangrebet den 11. september. Vi afdækker også, hvorfor nogle bliver konspirationsteoretikere, og hvordan man håndterer dette.
Konspirationsteorier
Foredrag
Steen og Claus fortæller om de mest populære konspirationsteorier, og forklarer, hvorfor de er så populære. Vi afdækker også, hvorfor nogle bliver konspirationsteoretikere, og hvordan man håndterer dette.
Terror og konspirationsteorier
Foredrag
I foredraget trækkes en linie fra konspirationsteorier til terror: Steen og Claus forklarer, hvorfor konspirationsteorier opstår, hvem der står bag, om teorierne noget på sig, og at der faktisk er en sammenhæng mellem terrorisme og den tænkning, der fører til konspirationsteorier.
Håndtering af konspirationsteoretikere
Kursus
Steen og Claus tilbyder en praktisk hjælp til, hvad man kan stille op, når man konfronteres med konspirationspåstande. Kurset er rettet til undervisere.
Konspiranoia
Workshop
Her etablerer Steen og Claus et undervisningsforløb sammen med dig og dine studerende (folkeskole 8-10 kl./HF/Gymnasium), der giver indsigt i kildekritik, videnskabelig metode og kritisk tænkning, med udgangspunkt i konspirationsteorier, enten generelt, eller de konspirationsteorier, som du har valgt i forbindelse med din undervisning.